skip to Main Content
Održan je Poslovni SPEED DATE 2022.

Otvorena medijska grupacija organizirala je Poslovni speed date 2022. – susret poslodavaca i nezaposlenih mladih iz marginaliziranih skupina.

Speed date se održao u četvrtak, 5. svibnja 2022. godine u 11:00  u Multimedijalnom Institutu/Klubu MaMa, Preradovićeva 18, Zagreb.

Tijekom događaja direktno smo povezali poslodavce (velike kompanije) i nezaposlene mlade omogućavajući im intervjue za posao u trajanju od 15 minuta u rotacijama. Tako svaki poslodavac i svaka mlada osoba mogu obaviti više intervjua te tako povećati šanse za zapošljavanje.

 

Ove godine Speed date uz Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, speed date je financijski podržala Jamnica d.o.o. koja je kroz kampanju brenda Jana „Ne gledaj kroz mene“ Otvorenoj medijskoj grupaciji donirala sredstva za rad i provođenje aktivnosti programa Iz doma.

 Na događaju su sudjelovli mladi korisnici CZPUZ Kuća sretnih ciglica, Doma za djecu Vladimir Nazor Karlovac i Stambene zajednice iz Zagreba.

Od poslodavaca, pridružili su nam se Jamnica, Orbico, L’Oreal Adria, Hrvatska Pošta, Kaufland i Metro.

Dorina Sraka, stručna suradnica u Agencije za mobilnost i programe EU tijekom događanja mladima je predstavila prilike za mobilnost i učenje koje im nude programi Erasmus+ i Europske snage solidarnosti.

Suradnica na projektu, Andreja Rukavina, predstavila je platformu izdomanasvoje.com. Uskoro se na platformu uključuju i poslodavci sa speed date-a, a mladi će se imati priliku informirati o mogućnostima na tržištu rada i prijavljivati na otvorene natječaje za posao.

Projekt  Iz doma na svoje ima dugu tradiciju te se organizira svake godine od 2011. Na principu speed datinga susreću se mladi s potencijalnim poslodavcima. Tijekom petnaest minuta razgovora jedan na jedan, poslodavac i mlada osoba se upoznaju. Mladi se za prije samoga speed datea pripremaju za razgovor s poslodavcima na radionici javnoga govora. Nakon velikog uspjeha prvog speed datinga, koji je bio namijenjen mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, organizacija takvih događanja nastavljena je tijekom godina, sve do danas. Otvorena medijska grupacija tijekom deset godina osigurala je zapošljavanje više od šezdeset mladih osoba zahvaljujući sjajnoj suradnji s društveno odgovornim poslodavcima koji su se rado odazivali na speed date s potencijalnim mladim zaposlenicima te neke od njih  i zapošljavali u svojim tvrtkama.

Stojimo Vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja i informacije u vezi projekta. Budite slobodni kontaktirati nas na e-mail: , , broj mobitela: ‘385 91 444 2817.