skip to Main Content
Iz doma na svoje

Trogodišnji program „Iz doma na svoje“ mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi pruža alternativne socijalne usluge kao što su:

  • kontinuirano informiranje putem portala
  • podrška provedbom aktivnosti unapređenja konkurentnosti na tržištu rada
  • stjecanje praktičnih vještina za  samostalan život
  • susret s poslodavcima.

Trajanje programa:
1.6.2023. – 31.5.2026.

Kontakt:

IZ DOMA NA SVOJE

Program financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Partneri na programu su CZPUZ Kuća sretnih Ciglica iz Slavonskog Broda.

Mladima iz alternativne skrbi sudjelovanjem u aktivnostima nastojimo olakšati proces osamostaljenja, prevenirati siromaštvo te povratak u sustav socijalne skrbi.

Naglasak je na razvoju profesionalnih i praktičnih vještina nužnih za vođenje samostalnog života, izravno spajanje s poslodavcima te time pružanje prilike za pronalaskom adekvatnog zaposlenja.

AKTIVNOSTI

U aktualnoj godini osigurano je financiranje auto škole za troje mladih štićenika. U Slavonskom brodu u „Kući sretnih ciglica“ provedene su radionice kulinarstva, financijske pismenosti, organizacije osobnog vremena te kulture stanovanja koje će uvelike pomoći mladima u daljnjem snalaženju u samostalnom životu.

Tijekom travnja održava se radionica podizanja konkurentnosti mladih osoba na tržištu rada, te Poslovni Speed date događaj.

Poslovni Speed date ima dugu tradiciju, održavamo ga svake godine početkom svibnja još od 2011. godine. U sklopu događaja povezujemo mlade iz alternativne skrbi iz raznih dijelova Hrvatske sa vodeći poslodavcima u Hrvatskoj kako bi im otvorili lakši put ka zapošljavanju.

Pozivamo sve mlade iz Alternativne skrbi da se uključe u program u suradnji sa svojim odgajateljima.

Veselimo se!

OMG tim