skip to Main Content
Poslovni SPEED DATE 2022.-prijava za mlade

Otvorena medijska grupacija za nezaposlene mlade organizira Poslovni SPEED DATE – susret s više poslodavaca s ciljem pronalaska sezonskog posla, prakse ili zaposlenja.

Događanje će se održati u Multimedijalnom Institutu/Klubu MaMa, Preradovićeva 18, Zagreb.

Četvrtak, 5. svibnja 2022.g.

Registracija za mlade: https://forms.gle/UzUZCaT179yRNqmH6

Raspored aktivnosti događaja:

9:30 – 10:00 – registracija mladih

10:00 – 11:00 – motivacijska radionica za mlade

10:30 – 11:00 – registracija poslodavaca

11:00 – 13:00 – Speed date

Poslodavci s kojima možeš razgovarati o mogućnostima zaposlenja su: L’Oréal Adria, Jamnica d.o.o., Orbico d.o.o., Hrvatska Pošta, Metro Cash and Carry te Kaufland Hrvatska k.d.

S predstavnicom Agencije za mobilnost i programe EU mladi će moći razgovarati o mogućnostima mobilnosti u Europskoj uniji, volontiranju te odlasku na stručnu praksu u neku zemlju Europske unije.

Više o programu Iz doma na svoje i Speed date-u možeš pročitati na: www.izdomanasvoje.com.

Imamo otvoreno još 5 mjesta za mlade. 

Prijave traju do ponedjeljka, 2. svibnja 2022.

Svi prijavljeni dobit će povratnu informaciju mailom.

Speed date provodi se u sklopu projekta „Iz doma na svoje“ čiji je glavni cilj povezati nezaposlene mlade s potencijalnim poslodavcima te ih osposobiti i pripremiti za ulazak na tržište rada. Ove godine speed date organizira se uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Jamnice d.o.o.

Organiziranje ovog događanja ima dugu tradiciju te se nakon velikog uspjeha prvog speed datea, koji je organiziran davne 2011., ono pretvorilo u događanje koje organiziramo svake godine. Tako je tijekom posljednjih deset godina Otvorena medijska grupacija osigurala zapošljavanje više od šezdeset mladih osoba zahvaljujući sjajnoj suradnji s poslodavcima koji su se vrlo rado odazivali na speed dating s potencijalnim mladim zaposlenicima te neke od njih i zapošljavali u svojim tvrtkama.

Udruga Otvorena medijska grupacija provodi trogodišnji projekt pod nazivom „Iz doma na svoje“ čiji je glavni cilj povezati mlade iz domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi s potencijalnim poslodavcima te ih osposobiti i pripremiti za ulazak na tržište rada. Jedna od projektnih aktivnosti koja nam slijedi jest organiziranje speed datea, događanja u kojemu izravno spajamo mlade iz domova i predstavnike uspješnih hrvatskih i međunarodnih tvrtki.

Od ove godine mladima i poslodavcima je dostupna i platforma izdomanasvoje.com. Mladi se na platformi mogu informirati o tržištu rada i vještinama za vođenje samostalnog života, a registracijom mogu i izravno komunicirati s poslodavcima o mogućnostima zaposlenja te se konzultirati o temama profesionalnog i privatnog života (npr. mogu nas pitati za savjet o životopisu ili sadržaju motivacijskog pisma). Platforma je još u testnoj fazi, ali očekujemo kroz sljedeća dva tjedna uključenje poslodavaca na platformu. Platformu ćemo prezentirati na speed date-u.