skip to Main Content
Poslovni SPEED DATE 2022. – zapošljavanje mladih iz alternativne skrbi

Otvorena medijska grupacija organizira Poslovni speed date 2022. – susret poslodavaca i nezaposlenih mladih iz marginaliziranih skupina.

Speed date će se održati u četvrtak, 5. svibnja 2022. godine u 11:00  u Multimedijalnom Institutu/Klubu MaMa, Preradovićeva 18, Zagreb.

Tijekom događaja direktno povezujemo poslodavce (velike kompanije) i nezaposlene mlade omogućavajući im intervjue za posao u trajanju od 15 minuta u rotacijama. Tako svaki poslodavac i svaka mlada osoba mogu obaviti više intervjua te tako povećati šanse za zapošljavanje.

 

Ove godine Speed date uz Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, financijski podržava i Jamnica d.o.o. koja je kroz kampanju brenda Jana „Ne gledaj kroz mene“ Otvorenoj medijskoj grupaciji donirala sredstva za rad i provođenje aktivnosti programa Iz doma.

 

„Drago mi je da se Jamnica priključila ovoj hvalevrijednoj inicijativi koja pomaže mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi da lakše pronađu prvi posao u trenutku kada izlaze iz sustava socijalne skrbi. Briga o zajednici u kojoj poslujemo i briga o onima kojima je pomoć potrebna, važan je dio naše strategije održivosti i društveno odgovornog poslovanja. Nadam se da će netko od mladih nezaposlenih osoba na Poslovnom speed datu naći svoju priliku za prvi posao upravo u našoj kompaniji”, rekla je Martina Roša, izvršna direktorica ljudskih resursa Grupe pića Fortenova grupe u sklopu koje posluje i Jamnica.

 

Na događaju će sudjelovati mladi korisnici CZPUZ Kuća sretnih ciglica i Stambene zajednice iz Zagreba.

 

Od poslodavaca, pridružit će nam se Jamnica, Orbico, L’Oreal Adria, Hrvatska Pošta, Kaufland i Metro.

 

Dorina Sraka, stručna suradnica u Agencije za mobilnost i programe EU tijekom događanja mladima će predstaviti prilike za mobilnost i učenje koje im nude programi Erasmus+ i Europske snage solidarnosti.

Voditeljica projekta, Anita Juka, najavljuje novosti programa, platformu putem koje će mladi i poslodavci moći izravno komunicirati porukama i video pozivima: “Od ove godine mladima i poslodavcima je dostupna i platforma izdomanasvoje.com. Mladi iz alternativne skrbi nakon 21. rođendana izlaze iz sustava skrbi, a naša platforma će im omogućiti 24/7 online podršku za razvoj profesionalne karijere te lakše prve korake u samostalnom životu. Mladi se na platformi mogu informirati o tržištu rada i vještinama za samostalni život, a registracijom mogu izravno komunicirati s poslodavcima o mogućnostima zaposlenja te se konzultirati o temama profesionalnog i privatnog života (npr. mogu nas pitati za savjet o životopisu ili sadržaju motivacijskog pisma). Platformu ćemo predstaviti na ovogodišnjem Speed date-u, a kroz sljedeća dva tjedna očekujemo uključenje poslodavaca. Pozivamo sve mlade da provjere sadržaje koje nudimo te da nam se obrate za savjet.“

Raspored aktivnosti događaja:

9:30 – 10:00 – registracija mladih

10:00 – 11:00 – motivacijska radionica za mlade

10:30 – 11:00 – registracija poslodavaca

11:00 – 11:15 – službeno otvaranje događaja i predstavljanje platforme izdomanasvoje.com

11:15 – 11:30 – Erasmus+ program, Dorina Sraka, AMPEU

11.30 – 13:00 – speed date

Projekt  Iz doma na svoje ima dugu tradiciju te se organizira svake godine od 2011. Na principu speed datinga susreću se mladi s potencijalnim poslodavcima. Tijekom petnaest minuta razgovora jedan na jedan, poslodavac i mlada osoba se upoznaju. Mladi se za prije samoga speed datea pripremaju za razgovor s poslodavcima na radionici javnoga govora. Nakon velikog uspjeha prvog speed datinga, koji je bio namijenjen mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, organizacija takvih događanja nastavljena je tijekom godina, sve do danas. Otvorena medijska grupacija tijekom deset godina osigurala je zapošljavanje više od šezdeset mladih osoba zahvaljujući sjajnoj suradnji s društveno odgovornim poslodavcima koji su se rado odazivali na speed date s potencijalnim mladim zaposlenicima te neke od njih  i zapošljavali u svojim tvrtkama.

Stojimo Vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja i informacije u vezi projekta. Budite slobodni kontaktirati nas na e-mail: , , broj mobitela: ‘385 91 444 2817.