skip to Main Content
Poslovni SPEED DATE 2022.

Udruga Otvorena medijska grupacija provodi trogodišnji projekt pod nazivom „Iz doma na svoje“ čiji je glavni cilj povezati mlade iz domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi s potencijalnim poslodavcima te ih osposobiti i pripremiti za ulazak na tržište rada. Jedna od projektnih aktivnosti koja nam slijedi jest organiziranje speed datea, događanja u kojemu izravno spajamo mlade iz domova i predstavnike uspješnih hrvatskih i međunarodnih tvrtki.

Od ove godine mladima i poslodavcima je dostupna i platforma izdomanasvoje.com. Mladi se na platformi mogu informirati o tržištu rada i vještinama za vođenje samostalnog života, a registracijom mogu i izravno komunicirati s poslodavcima o mogućnostima zaposlenja te se konzultirati o temama profesionalnog i privatnog života (npr. mogu nas pitati za savjet o životopisu ili sadržaju motivacijskog pisma). Platforma je još u testnoj fazi, ali očekujemo kroz sljedeća dva tjedna uključenje poslodavaca na platformu. Platformu ćemo prezentirati na speed date-u.

  • Događaj planiran u Zagrebu, u četvrtak 5.5.2022. od 11 do 13 sati u prostoru Multimedijalnog Instituta – net.kulturnog kluba MaMa (Preradovićeva 18, Zg).
  • Prije speed date-a s mladima se održava kratka motivacijska radionica – vježbanje predstavljanja na razgovoru za posao (45 minuta).

Raspored aktivnosti događaja:

9:30 – 10:00 – registracija mladih

10:00 – 11:00 – motivacijska radionica za mlade

10:30 – 11:00 – registracija poslodavaca

11:00 – 13:00 – speed date

Registracija poslodavaca za događaj: https://forms.gle/tJGWY72m5CjmCfmt8

Poslodavci se mogu registrirati do 27.4.2022.

Registracija za mlade bit će otvorena po završetku prijava poslodavaca, 27.4.2022. do 2.5.2022.

Organiziranje ovog događanja ima dugu tradiciju u našoj udruzi te se nakon velikog uspjeha prvog speed datea, koji je organiziran davne 2011., ono pretvorilo u događanje koje organiziramo svake godine. Tako je tijekom posljednjih deset godina  Otvorena medijska grupacija osigurala zapošljavanje više od šezdeset mladih osoba zahvaljujući sjajnoj suradnji s poslodavcima koji su se vrlo rado odazivali na speed dating s potencijalnim mladim zaposlenicima te neke od njih i zapošljavali u svojim tvrtkama.