skip to Main Content
Rezultati natjecanja radionice kreativnog pisanja

Završilo je natjecanje među polaznicama radionice kreativnog pisanja, ESF projekta Art(ve)šeraj! Art(ve)šeraj! Čestitamo svim sudionicama, a naročito Anji Opačić, Kristini Paj i Nikoli Serdaru.

Ovdje imate priliku vidjeti radove svih polaznika radionice kreativnog pisanja.

Na završnom događanju podijeljene su nagrade, a voditeljica radionice Marina Tetarić Prusec polaznicima je odgovorio na sva pitanja te uputio u daljnje korake za razvoj karijere, a urednica u VBZ-u Irena Španić dala je osvrt na radove.

Na radionici kreativnog pisanja sudjelovali su mladi od 15 do 25 godina koji imaju afiniteta prema pisanju te koji uz vodstvo mentorice žele razviti svoj osobni i prepoznatljiv stil. Pod vodstvom redateljice i scenaristice Marine Tetarić Prusec sudionici su na radionici radili na svim formama i oblicima s posebnim naglaskom na kreativnom pisanju za film i vizualne medije!

Na radionicama su razvijali i ovladavali tehnikom kreativnog pisanja te radili na razvoju vlastitog djela. Nakon usavršavanja na individualnim konzultacijama s mentoricom, radovi su spremni za čitanje i glasanje.

Voditeljica radionice je hrvatska redateljica i scenaristica Marina Tetarić Prusec. Diplomirala je filmsku i televizijsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu pod mentorstvom Dušana Vukotića. Kao redateljica i scenaristica više je godina radila autorske filmove u produkciji HRT-a. Dobitnica je brojnih međunarodnih i domaćih priznanja, a njeni su scenariji za igrane filmove u vrhu filmskih festivala u SAD-u, Rusiji i Indiji. Posljednjih godina Marina Tetarić Prusec radi u nezavisnim produkcijama.Glasajte za najbolji rad radionice kreativnog pisanja!