skip to Main Content
Rezultati natjecanja radionice modnog dizajna

Rezultati natjecanja radionice modnog dizajna!

Završilo je natjecanje među polaznicama radionice modnog dizajna, ESF projekta Art(ve)šeraj! Art(ve)šeraj! Čestitamo svim sudionicama, a naročito Lauri Orešić, Andrei Gašparović i Rei Peternel.

Ovdje imate priliku vidjeti radove svih polaznica radionice modnog dizajna.

Na završnom događanju podijeljene su nagrade, a modna dizajnerica Nika Čuić, koja djeluje pod umjetničkim imenom Nika Tom odgovorila je sudionicama na sva pitanja o načinu funkcioniranja svijeta mode i dizajna i dala savjete za razvoj karijere u ovom području.

Sudionice su na radionicama upoznate sa svim fazama razvoja modne kolekcije te, nakon što  su se teorijski i praktično potkovale, radile su na razvoju vlastite kolekcije.

Na radionicama modnog dizajna sudjelovali su mladi od 15 do 25 godina, a konačni rezultat radionice izrada je reprezentativne mape koja služi kao primjer istraživanja, izrade, razrade i osvještavanja određene teme po izboru. Na radionicama su polaznice istraživale osobni likovni stil s osnovama likovnog jezika, učile crtati modne figure, osnove vizualnog jezika i likovne tehnike, kreirale moodboard koji opisuje određeni koncept. Istraživale trendove i izvore inspiracije.

Voditeljica radionice je hrvatska modna dizajnerica, ilustratorica i kostimografkinja Tihana Mikša.