skip to Main Content

Biblioterapija

Biblioterapija je priznata socioterapijska i/ili psihoterapijska metoda koja putem književnoga djela pomaže kod čitatelja osvijestiti odnos međuovisnosti misli, emocija i životnih izbora. Temelji se na postavkama kognitivne psihoterapije te kao analitičku metodu rabi tzv. MED ciklus.

Kako većina emocija nastane iz misli koje mislimo, a na izbor misli možemo donekle utjecati, uvidom u mogućnost izbora misli, možemo posredno  utjecati i na svoje emocije te na životne odluke i odabire koji su potaknuti emocijama. Literarna se biblioterapija, ukratko, bavi osvještavanjem i „vježbanjem“ mogućnosti izbora pozitivnih misli na temelju primjera iz književnosti.

Zahvaljujući metodi svi sudionici biblioterapijskih radionica mogu razgovarati o emocijama i životnim odlukama književnih likova te tako posredno, s potpuno sigurnoga mjesta u smislu razotkrivanja sebe, naučiti podosta o donošenju važnih odluka, izgradnji sampouzdanja i samopoštovanja te kako poboljšati i kvalitetu svojih osobnih životnih odabira.

Projekt “NEED2READ” je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te Ministarstva kulture i medija.

Sadržaj objavljenog materijala isključiva je odgovornost Otvorene medijske grupacije.

Facebook icon
LinkedIn icon
Instagram logo
YouTube icon
o.m.g. logo

Otvorena medijska grupacija

Antuna Bauera 6 • HR-10000 Zagreb • Tel: +385 1 4828 776
Email:
OIB: 41944593445 • MB: 01843264 • IBAN: HR2324840081102454696

Sadržaj objavljivanih materijala isključiva je odgovornost Otvorene medijske grupacije

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda

Izvršna direktorica: Anita Juka

Razvoj web-stranice: Creative Objective (design) & OHO Design (WP development)

Copyright © 2021 Otvorena medijska grupacija