skip to Main Content
Inf’O'mladima

Otvorena medijska grupacija u suradnji s Centrom za kulturne djelatnosti provodi projekt pod nazivom Inf’O’mladima koji financira Grad Zagreb.

Inf’O’mladima

Cilj projekta je potaknuti udruge na razvoj Inf’O’mladima One stop shopova u kojima će mladi dobiti sve relevantne informacije vezane za život mladih u Zagrebu. Planira se izrada One stop shopova, kao ključnih mjesta u udrugama, na kojima mladi mogu dobiti sve relevantne informacije za život u Zagrebu. Takvi One stop shopovi označavat će punktove – određenu razinu kvalitete udruga.

ONE STOP SHOPOVI

Kako će One stop shopovi biti mjesta – izvori informacija za mlade, tako će isti punktovi doprinijeti kvaliteti života mladih u Zagrebu. Takve će informativne točke sadržavati informacije vezane za slobodno vrijeme, edukaciju i ostala područja koja se tiču mladih u Zagrebu. Kako će te točke omogućiti dobivanje relevantnih informacija na jednom mjestu, tako će se poboljšati život mladih Zagrepčana u vidu informiranja istih o svim relevantnim pitanjima iz života mladih.

Tako će se kroz ovaj projekt  odrediti okvir unutar kojeg će se pružati informacije o životu mladih u Zagrebu ciljnim skupinama. One stop shopovi imat će program koji će sadržavati osnovne i, s vremenom, dodatne podatke vezane za život mladih u Gradu Zagrebu. Taj će programski okvir sadržavati podatke i informacije o:

  • službenoj edukacija mladih u Zagrebu: osnovne i srednje škole, fakulteti i ustanove visokog obrazovanja
  •  mogućnosti dodatne edukacije u Gradu Zagrebu: tečajevi stranih jezika, informacije o pružanju instrukcija za pojedine predmete i sl.
  •  kultura mladih i slobodno vrijeme mladih: popis kvalitetnih organizacija koje pružaju usluge slobodnog vremena
  •  izlasci – informacije o noćnim izlascima – popis kvalitetnih mjesta  za izlaženje
  • zdravlje mladih – popis pružatelje usluga zdravstvene zaštite specijaliziranih za mlade; zdrave navike mladih i sl.
  • mobilnost mladih – moguće razmjene unutar Agencije za mobilnost i programe EU i sl.
  •  zapošljavanje mladih u udrugama.

ANKETNI LISTIĆ


Logotipi CKD i Grad Zagreb