skip to Main Content
Međunarodni sajam EU vrijednosti

Otvorena medijska grupacija u partnerstvu s Centrom za kulturne djelatnosti provela je projekt pod nazivom „Međunarodni sajam EU vrijednosti – VrijEUdnosti/ValuEU“, financiran od Grada Zagreba.

MEĐUNARODNI SAJAM EU VRIJEDNOSTI

U sklopu projekta “Međunarodni sajam EU vrijednosti” organizirano je obilježavanje Dana ljudskih prava u četvrtak 19. prosinca 2013. godine s početkom u 18:00 sati u Europskom domu Zagreb, Jurišićeva ulica 1/1, Zagreb.

S obzirom da su tolerancija, razumijevanje i međusobno uvažavanje osnovne vrijednosti koje njeguju građani Europske unije, smatramo da je prigodno povezati Dan ljudskih prava i EU vrijednosti kako bi se ukazalo na važnost promoviranja „života, slobode i sigurnosti… bez ikakvih razlika“ (Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima 1948.).

VRIJEDNOSTI EUROPSKE UNIJE

U zajednici Grada Zagreba, kao i u cijeloj Republici Hrvatskoj postoji potreba za podizanjem svijesti  o vrijednostima Europske unije. S obzirom da je Republika Hrvatska nedavno ušla u Europsku uniju, tako je usvojila i vrijednosti koje propagira i promovira Europska unija.

Važno je da građani Hrvatske, ponaprije lokalne zajednice u Gradu Zagrebu, shvate koje su to vrijednosti Europske unije te zašto ih je važno poznavati i usvojiti. Želimo staviti naglasak na ostale vrijednosti  koje su u duhu djelovanja Europske unije: multikulturalnost, mobilnost, raznolikost, međusobno uvažavanje, čuvanje okoliša, pravilno gospodarenje otpadom i recikliranje.

Program manifestacije je sadržavao:

  1. Izložba crteža koje su izradili učenici osnovne škole Matije Gupca na temu čuvanja okoliša, recikliranja i pravilnog gospodarenja otpadom te će svim sudionicima biti uručeni posebni pokloni
  2. Predstavljanje programa mobilnosti Europske unije: program European Voluntary Service, programi Leonardo da Vinci i Erasmus
  3. Predstavljanje udruga/organizacija iz Hrvatske
  4. Prikazivanje kratkog dokumentarnog filma „Mala žemlja“ na temu nacionalnih manjina koji je snimljen u sklopu projekta“Upoznajmo se“ (“Let ‘s get to know each other“)  koji se provodio na produčju grada Vukovara

PRESSCLIP


Logotipi CKD i Grad Zagreb