skip to Main Content

OsnaŽENE!

U okviru projekta “RADAR – Osnaživanje zagovaračkih potencijala organizacija civilnoga društva za zaštitu ženskih ljudskih prava u zdravstvu“ udruga Roditelji u akciji – Roda izradila je e-tečaj “osnaŽENE u zdravstvenom sustavu” namijenjen je volonterkama, zaposlenicama u udrugama i aktivistkinjama. Kroz ovaj tečaj želimo osnažiti žene za bolje razumijevanje dominacije i pružanje otpora dominaciji kojoj su nerijetko izložene u zdravstvenom sustavu. E-tečaj je dostupan na linku https://edukacija.roda.hr/tecajevi/os...

U ovom kratkom videu upoznajemo vas s tehnikama dominacije s kojima se žene susreću pri porodu. Video je izrađen u suradnji s partnerskom organizacijom Otvorena medijska grupacija – O.M.G. Prijevod na hrvatski znakovni jezik i titlovi u suradnji s Forumom žena HSGN.

Projekt „RADAR – Osnaživanje zagovaračkih potencijala organizacija civilnoga društva za zaštitu ženskih ljudskih prava u zdravstvu“ je podržan sa 149.983,03 eura financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova. Ovaj sadržaj omogućen je financijskom podrškom Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova. Ovaj sadržaj isključiva je odgovornost udruge Roditelji u akciji – Roda i ne odražava nužno stavove država donatorica i Upravitelja Fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovom materijalu isključiva su odgovornost udruge Roditelji u akciji – Roda i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj sadržaj izrađen je uz financijsku podršku Grada Zagreba i isključiva je odgovornosti udruge Roditelji u akciji – Roda te se ni pod kojim uvjetima ne može smatrati odrazom stajališta Grada Zagreba.