skip to Main Content
Sve ima svoje mjesto

Otvorena medijska grupacija i partnerska udruga Centar za kulturne djelatnosti organizirali su u sklopu projekta „Sve ima svoje mjesto“ radionicu i edukaciju u OŠ Matije Gupca na Knežiji.

SVE IMA SVOJE MJESTO

U cijelom se svijetu javlja se potreba za unaprijeđenjem života građana u smislu održivog gospodarenja otpadom. Kako se javlja ekološka potreba za održivo zbrinjavanje otpadom s jedne strane, tako se javlja i socijalna potreba usvajanja stila života koji se odnosi na trend „eko-prijateljskog“ načina djelovanja u društvu.

ODRŽIVO GOSPODARENJE OTPADOM

Djeca predstavljaju našu budućnost. Stoga je vrlo važno da se od malih nogu uče i educiraju kako održivo gospodariti otpadom. Nadalje, važno je od malena usvojiti životni stil koji će omogućiti eko – održivost zajednice i time pridonijeti ekološkoj održivosti cijelog svijeta.

Održivost zbirnjavanja otpada nužna za kvalitetan život cijele zajednice Grada Zagreba te se ovim projektom planiraju potaknuti članovi lokalne zajednice da vrše vrlo jednostavnu aktivnost, a koja će pridonijeti održivom gospodarenju otpadom, a koja se odnosi na razvrstavanje otpada. Cilj projkekta je podići javnu svijest o potrebi razvrstavanja otpada te pridonošenju održivog gospodarena otpadom općenito.

Otvorena medijska grupacija i partnerska udruga Centar za kulturne djelatnosti organizirali su u sklopu projekta „Sve ima svoje mjesto“ radionicu i edukaciju u OŠ Matije Gupca na Knežiji u 4. a (učiteljica Božena Katalinić Cindrić) i 4. c (učiteljica Marina Čulin) razrednom odjelu. Edukaciju na temu odlaganja otpada, pravilnog gospodarenja otpadom i recikliranja je održao gospodin Eugen Vuković iz Zelene akcije.

Nakon edukacije učenici su pastelama izrađivali crteže na temu odlaganja otpada, čuvanja prirode i recikliranja. Kao gost iznenađenja radionicu je uveselila poznta hrvatska glumica Kristina Krepela. Na opće oduševljenje učenika, glumica je pokazala da čuva prirodu i da pravilno gospodari otpadom te se trudi reciklirati kada god je to moguće. Učenici su dobili priliku uzeti autogram od glumice i fotografirati se, a između ostaloga skupa s glumicom su prisegnuli da će čuvati i paziti naš planet Zemlju. U radionici su također sudjelovali učenici OŠ Nikole Tesle 4. c razrednog odjela (učiteljica Lidija Paleka).

Od crteža je načinjen kalendar koji će dobiti svi učenici koji su sudjelovali u projekt, a bit će poslan i u ostale osnovne škole na području Grada Zagreba. Osim toga, u četvrtak u 19. prosinca 2013. u 18:00 sati u Europskom domu Zagreb (Jurišićeva 1/1) postavljena je izložba učeničkih radiova izrađenih u sklopu projekta „Sve ima svoje mjesto“.

Logotipi CKD i Grad Zagreb