skip to Main Content
Želim raditi i svoju budućnost graditi

U partnerstvu s Centrom za kulturne djelatnosti provodimo projekt pod nazivom „Želim raditi i svoju budućnost graditi“.

ŽELIM RADITI I SVOJU BUDUĆNOST GRADITI

Otvorena medijska grupacija u partnerstvu s Centrom za kulturne djelatnosti provodi projekt pod nazivom „Želim raditi i svoju budućnost graditi“ financiran od Grada Zagreba.

CILJ PROJEKTA

Cilj projekta je promicanje održive integracije mladih iz domova na tržište rada. S obzirom da u gradu Zagrebu žive brojni mladi koji su odrasli ili još uvijek odrastaju u domovima za djecu i mlade bez roditelja/skrbnika, pojavljuje se potreba za održivom integracijom istih mladih na tržište rada. Život mladih koji su odrasli/odrastaju u domovima treba se unaprijediti na način da im se olakša pristup i integracija na tržište rada.

Projekt „Želim raditi i svoju budućnost graditi“ predstavlja set aktivnosti koji će mladima iz ciljnih skupina unaprijediti kvalitetu života u smislu olakšanja integracije i pristupa tržištu rada. Integracija i pristup tržištu rada, naime, odnose se na dio života kojeg osobe provode na radnom mjestu, tj. dio života u kojemu su osobe radno aktivne.

S obzirom da se radi o dugoročnom vremenskom periodu, potrebno je ciljnim skupinama osigurati održiv pristup tržištu rada te održivo zapošljavanje. Zapošljavanje označuje vrlo značajan dio života te je nužno da se isto odrađuje na održiv način, kako bi se povećala kvaliteta života. Tako je i s mladima iz domova. Kako bi im se povećala kvaliteta života u Gradu Zagrebu, planira se promicanje održive integracije mladih iz domova na tržište rada, kao temeljni cilj ovog projekta.

U sklopu projekta održat će se tri radionice za mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Logotipi CKD i Grad Zagreb