skip to Main Content
Minority 3D Projekt

Nositelj “Minority 3D” projekta je O.M.G., dok je partner na projektu Centar za kulturne djelantosti.

MINORITY 3D PROJEKT

U duhu uspješne provedbe EU projekta te kvalitetne suradnje s EU donatorima, Otvorena medijska grupacija (O.M.G.) prijavila je na program IPA 2009 projekt pod nazivom Minority – 3D ili RAstimo Zajedno – 4RAZ (Raznolikost, Razmjena, Razumijevanje, Razvoj) te je za jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za praćenje i zagovaranje u područjima demokratizacije, ljudskih prava, integracije manjina te održivog povratka izbjeglica u područjima od posebne državne skrbi dobila financijsku potporu.

Nositelj projekta je O.M.G., dok je partner na projektu Centar za kulturne djelantosti. Osim što projekt financira Europska komisija, projekt sufinancira: Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Veleposlanstvo Nizozemske, a planirano vrijeme za provođenja projekta je od 27.01.2012. do 27.09.2013. godine.

CILJ PROJEKTA

Opći cilj projekta jest potaknuti aktivno građanstvo, stavljajući naglasak na svakodnevne probleme koji sprječavaju pripadnike manjina da ravnopravno sudjeluju u aktivnostima lokalne zajednice, što bi potaknulo miroljubivu integraciju manjina, pogotovo Srba.

Pročitajte više:


PDF – O PROJEKTU MINORITY 3D

ISTRAŽIVANJE O NACIONALNIM MANJINAMA


Pogledajte dokumentarne filmove: