skip to Main Content
Pal Art logo

Erasmus+ KA2 projekt Pal Art nastoji potaknuti sudjelovanje Roma kao ključ njihove integracije kroz umjetničke pozitivne prakse.

Trajanje projekta:
rujan 2020. – kolovoz 2022.

Kontakt osoba:
Martina Belić, martina.belić@omg.hr

PAL ART

Projekt se provodi od rujna 2020. godine u sinergiji partnera iz šest različitih zemalja i trajat će 24 mjeseca. Prijavitelj projekta je Dum narodnostnich mensin d. o. o. (Češka Republika), a partneri su UC Limburg (Belgija), OECON Group Bulgaria (Bugarska), Architecture Frederic Lebard (Francuska), Lighthouse of the World (Grčka) i Otvorena medijska grupacija.

INTEGRACIJA KROZ UMJETNOST

Pal Art nastoji pružiti treninge za izgradnju kapaciteta i iskustvo učenja kroz radnu bazu trenerima i edukatorima kako bi Romima pružili vještine i prilike za izražavanje i integraciju kroz umjetnost. Inkluzivan pristup umjetnosti ključan je za njihov integracijski proces, na temelju načela da kvalitetno obrazovanje treba prilagoditi učeniku umjesto da od njega zahtijeva da se uklopi u postojeći sustav.

Sadržaj aktivnosti odraz je usporedbe transnacionalne strategije 6 organizacija – nevladinih organizacija, obrazovnih instituta i privatnih subjekata – iz 6 različitih zemalja EU – Češke, Bugarske, Belgije, Grčke, Francuske i Hrvatske – koje aktivno rade na području uključivanja Roma i umjetnosti.

Otvorena medijska grupacija iskusna je organizacija u provedbi kampanja podizanja svijesti za društveni razvoj i izgradnju društvenog kapitala, ima stručno znanje u produciranju kratkih filmova s romskom zajednicom i njihovom predstavljanju u kulturnim događanjima za široku publiku.

U projektu će  O.M.G. biti zadužen za osmišljavanje i koordinaciju plana diseminacije i razvijanje sadržaja za kampanje. Otvorena medijska grupacija bit će zadužena za provođenje svih aktivnosti diseminacije, uključujući kreiranje vizualnog identiteta projekta, biltena, ažuriranja društvenih medija projekta (npr. Facebook, Twitter, LinkedIn), koordiniranje kontakta sa sudionicima itd. Konačno, Otvorena medijska grupacija organizirat će radionicu s ciljem osnaživanja do 20 Roma nužnim temeljnim znanjem o video produkciji.